Vår historia

Skandinaviskt vitvarumärke sedan 1960

1960 gick grundaren Tage Nielsen ut i världen som servicemontör för att studera de senaste modellerna av frysar. Det var under dessa resor som han upptäckte en lucka på den danska frysmarknaden, varifrån idén till frigor uppstod. Från början var Tage Nielsen säker på att frigor skulle bli en stor framgång. Därför investerade han hela sin förmögenhet på 11.000 danska kronor i ett gammalt församlingshus, som skulle fungera som både produktions- och lagerutrymme.

frigor tog snabbt fart och blev känd över hela landet, såväl som internationellt, särskilt i Tyskland, där den blev mycket populär. 1970 kunde företaget fira anställningen av anställd nummer 200 efter ett antal goda år på 60-talet. Intresset för frigors produkter fanns inte bara hos privatkunder; butiker och kiosker såg också potentialen med kylhyllor för presentation av dagligvaror och drycker. Bland dem fanns företag som Coca-Cola, som fick flaskkylare från frigor.

frigor idag

Sedan frigor grundades 1960 har företaget genomgått stora förändringar. Sortimentet har utökats och omfattar nu diskmaskiner, tvättmaskiner, torktumlare, ugnar, spishällar, kylar, frysar och kyl-frysar. Trots dessa förändringar förblir uppdraget oförändrat: frigor fortsätter att sträva efter att vara danskarnas föredragna val för kvalitetsvitvaror i tidlös design.